2011.07.25.
21:01

Írta: paintwall

A falon túl: Varga László

Nyomulnak a figurák


A falon túl címmel ma elindítjuk sorozatunkat, amelyben tervezőinket és Paintwallon kívüli munkásságukat mutatjuk be.

Elsőként Varga László százhalombattai képzőművész kerül terítékre, azaz a munkái  - gumicsizmára, gördeszkára, vécéülőkére, babakocsi-vászonra álmodva.
Indult ez papírral, vászonnal, hagyományos anyagokkal (akril, akvarell), majd egyre inkább teret követeltek maguknak a formák.  Először installációkon - autóroncsokon vagy raklapokon - jelentek meg. Nem annyira dekorációs céllal, mint inkább a graffiti minden felületre rányomuló szemléletével megfogalmazott művészeti tárgyakként.
De a figurák megállíthatatlanok: nyomulnak mindenre, ami a művész keze ügyébe keveredik, legyen az akár használati eszköz vagy a mindennapi öltözködés része. Ha valaki annyira beleszeret a motívumokba, hogy többé el sem indulna nélkülük, akár a gumicsizmáján is viselheti a vidámságra hangoló színes figurákat.
A hangsúly a játékosságon, a nyitottságon van, az anyag, az eszköz már nem kérdés, így ezek a sajátos formák szabadon vonulhatnak át az életünkön.

A Paintwallnak készített tervei itt láthatóak.

Szólj hozzá!

Címkék: tárgyak graffiti babakocsi gumicsizma varga lászló a falon túl

A bejegyzés trackback címe:

https://paintwall.blog.hu/api/trackback/id/tr583097739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása