2012.07.23.
12:10

Írta: paintwall

A falon túl: Horváth Mónika

A vattacukor frizurás hölgy  

 

(A falon túl című sorozatunkban bemutatjuk tervezőinket és Paintwallon kívüli munkásságukat.)

Ma bemutatásra kerülő tervezőnk Horváth Mónika illusztrátor, grafikus a Nyíregyházi Főiskola rajz-vizuális kommunikáció alkalmazott grafikai specializáció szakán végzett.

2007-ben indította blogját, ahol így mutatja be magát:

"Mesekönyv-illusztrátor vagyok, aki textilbabákat, Mankákat tervez és varr. A Mankák saját rajzok alapján születtek, magam varrom őket, nincsen közöttük két egyforma. Becézett kislánynevet adtam a figurának, így lett Manka, ami egyébként a Mária egyik beceneve, de lehetne akár az enyém is: Mónikáé."

01_sok_kicsi_horvath_monika.jpg

Azóta megjelent 5 könyve - Az erdő királya és más mesék, Vilma levese, Vilma ruhái (öltöztető füzet), Manka, és a Tündér Lalához is készített borítót. Számos helyen, könyvesboltokban, design vásárokon, interneten vásárolhatóak Mónika illusztrációi, képeslapjai, Manka figurái.

Manka 3 évvel ezelőtt született. Rajzocskából, festménykékből, skiccekből formálódott anyaggá, alakult a térben és azóta számtalan variációban és fazonban megjelent: létezik pizsamás, cirkuszos, szivárványos, mackófülű, viktoriánus angolkisasszonyos, Frida Kahlo ihletettségű, és még egy egypéldányos "batmankával" is találkoztam egyszer a Mankák facebook oldalán.

03_bat-manka_1.jpg02_manka.jpgfrancia_mankak.jpg

Aztán Manka két éve ismét papírra került, onnan a nyomdába, hogy könyv szülessen belőle "Kis képeskönyv Mankákról és egy vidám nyári napról.", amit Mónika írt és rajzolt. A történet második része éppen most születik.

Mónika fest, rajzol, varr, ragaszt, kötöz, fúr-farag elsősorban gyerekeknek, vagy felnőtt kajláknak.

Amikor a Paintwallról kezdtünk beszélni, volt már mögötte pár saját tervezésű, festésű gyerekszoba, mégis azt mondta, most itt az érdekli, hogy kicsit komolyabb, "felnőttesebb" témában, térben gondolkozhat.

monika_fal.jpg

A Paintwall oldalon így mutattuk be "A falfestésben az izgatja, ahogyan az elkészült felület megváltoztatja a teret, a textil kiegészítők színvilágára rímelő falfestés átszínezi a hangulatot."

A Paintwallnak készített tervei itt láthatóak.

Mostanában arról beszélgetünk, hogy készüljön gyerekszobás koncepció a hamarosan frissülő kollekciónknak, hadd találkozzanak az oldalunkra látogató mamák, gyerekek Mónika érzékenységével finom színeivel a gyerekszoba terveken is.

Nagyon várjuk!

További pár illusztráció, hangulat Mónikától:

erdo_kiralya_mozaik_kicsi.jpgtuja.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv gyerek illusztráció manka textil falfestés a falon túl horváth mónika

A bejegyzés trackback címe:

https://paintwall.blog.hu/api/trackback/id/tr184672148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása