2013.07.12.
07:18

Írta: paintwall

Poli-Farbe / Max City Design+

Április közepén keresett meg minket a Poli-Farbe festékgyártó cég, hogy gondolkodjunk együtt. Első  közös megjelenésünkre a májusi Max City Design+ kiállításon került sor. A tervezés közben további felkérést kaptunk, hogy a falfelület előtti teret is alakítsuk ki, rendezzük be.

11.jpg

A kiállításon a Max City és Simkó Szilvia (MAX Design Stúdió) segítségével állítottuk össze az enteriőröket. A falon a Poli-Farbe Platinum falfestékeivel és a Platinum Decor termékcsaláddal dolgoztunk, egyedi technikákkal, új színekkel és lakásszépítési ötletekkel dobtuk fel a teret. A Platinum csepegésmentes, egyrétegű festék, ami könnyen terül falon, és ez jótékonyan segítette a munkánkat. A Platinum Decor termékcsalád kül- és beltéren is használható anyagainak segítségével egyedi struktúrákat alakíthattunk ki.

14.jpg35.jpg29.jpg42.jpg

A kivitelezést Pálinkás Mariann és Pálinkás Szilvia testvérpáros végezte, akik civilben képzőművészként és művészettörténészként tevékenykednek, köszönjük a munkájukat és szeretnénk a jövőben is velük együttműködve megvalósítani a Paintwall festett projektjeit.

20.jpg

Koncepcióterv, projektvezetés,: László Zsuzsi

Grafikai tervek: Horváth Mónika és László Zsuzsi

Fotók: Glázer Attila

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás festés laszlozsuzsi horváth mónika poli-farbe max-city

2013.02.20.
08:14

Írta: paintwall

CouchSurfing 2. - Bo's tree

IMG_9880gg.jpg

Hollandiai beszámolóm második része a gyerekszoba, a fél éves Bo lakhelye, amit a szüleivel közösen álmodtunk meg.

A kiindulópont a fa motívum volt, sok előképpel, levelezgetéssel, anyagok, színek, grafikai megoldásokkal, ötletekkel. Mígnem a szülők - Hajni és Aaike - ráleltek egy fél évvel korábbi munkámra, egy párnára, ami a szüleimnek készült.2011.december 260a_a_1.jpg

Ebbe a fába és madaraiba rögtön beleszerettek, de át kellett tervezni színben és a kivitelezhetőség érdekében, valamint, hogy kicsit személyesebb legyen a hangvétele a pár számára is. Így cserélődtek motívumok: tulipánok, katica, népies kisszék, bogrács és az anyuka bolondos figurája fejjel lefelé (kézen áll a kisszéken). Az a terv, hogy a hintaszék huzatán az apuka alakja jelenik meg, patchwork technikával rávarrva.

Egyelőre a fal készült el, az egyéb kiegészítőkön még dolgozunk közösen a szülőkkel. 

A technikai kivitelezést bonyolította, hogy előbb a fóliát megnyomtattuk a grafikával, majd eztán vágtuk formára. 

A felhelyezést részben nehezítette, hogy a fő motívum egy komplett kompozíció a nagy fával (2x1,5 m) , viszont a grafika szabadságából adódóan a pozicionálást segítette, hogy  a helyszínen improvizálhattunk, komponálhattunk a madarakkal, levelekkel, almákkal, tulipánokkal. Így jutott madárka az ablak fölé és a bejárati ajtó mellé is, felhőcske a kiságy fölé.

Csodás volt az együtt töltött idő a családdal és az édes Bo-val - beszéljenek erről a közös képek!

IMG_3664.jpgIMG_3670.jpgIMG_9831.jpgIMG_9835.jpgIMG_9846.jpgIMG_9848.jpgIMG_9855.jpgIMG_9842.jpgIMG_3688.jpg

The second part of my Dutch report covers the child's room, where 6 month old Bo lives, which we created together with his parents. 

The basic idea was the tree motif, with a lot of previews, emails about materials, colours, graphic solutions and ideas. Until the parents – Hajni and Aaike – found one of my artworks from 6 months earlier, which I made for my parents.

They fell in love with this tree and it's birds, but it needed to be redesigned with new colours, in order to make it easier to produce and to make it more personal for the couple. So we changed some motives: tulips, ladybugs, folky stool, cauldron and the foolish character of the mother who is upside down (handstanding on the stool). The plan is to cover the rocking chair with sheets, where the figure of the father will be sewed onto it, with a patchwork technique.

So far we made the wall, we are still working on the accessories with the parents.

The production was complicated as we printed the graphics onto the foil to begin with and then cut the form afterwords.

The placement on the wall wasn't easy either, because the main motif was a big composition using the huge tree (2x1,5 m), but because of the freedom of the graphics it was possible to improvise the position of the other details. We played around with the birds, leaves, apples and tulips. That's how we ended up with a bird above the window and one next to the entrance door, and a little cloud above the crib. 

The time spent with the family and sweet Bo was wonderful – let the pictures speak!

IMG_9875gg.jpg

 

Tervező / Designer: Zsuzsi László
Fólia / sticker: Dekorkomandó
Fotó / Photo: Hajni Zsolcai, Faceitphoto

+ thanks for Viki!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek grafika matrica fólia laszlozsuzsi

2013.02.11.
17:16

Írta: paintwall

CouchSurfing 1. - Don't panic!

Két történettel tartozom tavalyról. Mindkettő egy lakásban történt,  innen 1400 km-re, Amserdamban. Egy nagyon kedves magyar-holland házaspár keresett meg azzal, hogy féléves gyermeküknek álmodjunk gyerekszobát, valamint a vendégszobájukba is volt elképzelésük és üres falfelületük. Így elkezdtünk együtt gondolkozni - skype-on, levélben, a nyáron végre személyesen is.

A vendégszobával indítok, jövő héten a gyerekszobát mutatom be.

A pár az esküvő után világ körüli útnak indult, így csöppentek bele a CouchSurfing (kanapéturizmus)  közösségbe, így cserélgetve szállást más utazókkal. Azóta is, ha mennek valahova, nyitottak arra, hogy így szerezzenek hálóhelyet és viszont. A hozzájuk érkező vendégeknek kialakítottak egy vendégszobát, és eltervezték, hogy ezt is egyedivé varázsolják.

Eredetileg egy földgömb sziluettet szerettek volna, aztán elkezdtünk tervezni, gondolkodni valami egyedibb megoldáson. Az a koncepció alakult ki, hogy feliratokból álljon össze a látvány. Hogy a tartalomnak köze is legyen a formához, végül a házigazda, Aaike kedvenc szerzőjének szövegeiből állítottuk össze a grafikát. Elsősorban  Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak című történetének mondatait használtuk fel, de felfedezhetők idézetek a szerző más novelláiból is.

A türkiz alapszín adott volt, kivitelezésre a fóliát választottuk, fehér matt fóliából vágattuk ki a betűket még itthon. 

A felhelyezéshez oda kellett utazni, vinni a fóliákat, de úgyis mentem volna, mert várt a másik szoba és a fél éves Bo.

Másfél hetet töltöttem náluk, én voltam az első kanapészörfös az új vendégszobában.

vendegsz_montazs.jpg

IMG_9807.jpg

IMG_9819.jpgIMG_9817.jpgIMG_9815.jpg

I still have two stories to tell you from last year. Both of them happened in a flat, 1400 km-s away from here, in Amsterdam. A lovely Hungarian-Dutch couple asked me to design a room for their 6 month old baby boy and they had some ideas for their guest room too (luckily it's wall had enough blank space), so we started to work together on the ideas  via Skype, e-mails and - finally at the end of the summer - in person. 

First I'll show you the guest room, next week I'll introduce you to the nursery.

Right after their wedding, the couple was off to a round-the-world trip. That's how they got into Couch Surfing and got to know this community of people, who exchange flats within one another. Ever since, if they travel somewhere, they use this opportunity to find places to stay and to welcome couch surfers from all over the world. For the arriving travellers, they created a guest-room and decided that they were going to make it unique.

At first they wanted to put a silhouette of a world-map on the wall, but later we started thinking of a more original solution. As a final concept, we decided to use text to stencil the world-map. To relate the contents to the form, we put together the graphic from the sentences of Aaike's favourite author. We mainly used words from Douglas Adams' The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, but we can find quotations from the writer's other novels as well.

The turquoise base was given, we used  wall sticker (film) as construction, wich we had cut in Hungary.

To put up the project I had to travel there, take the foils with me; but i would have gone there anyway, because there was an other room waiting for me, not to mention the 6 month old Bo!

I spent one and a half week with them, I was the first couch surfer in the new guest room.

....

Fólia / sticker: Dekorkomandó
Fotó / Photo: Hajni Zsolcai, Faceitphoto

+ thanks for Nóra!

1 komment

Címkék: könyv föld tipográfia türkiz fólia

2012.10.31.
11:25

Írta: paintwall

Életillat – magyar divattervezők boltja 

IMG_5119_k.jpg

Az alábbi munkánk egy kicsit rendhagyó az előzőekhez képest, ugyanis szerencsésen jelen lehettünk az üzlethelyiség arculatépítésénél, kialakításánál, megnyitásánál. Pontosabban a Paintwall egyik grafikusa, László Zsuzsi tervezte az arculati anyagokat, és ebből a formavilágból kiindulva Fóris Barbara tervezőnk álmodta falra a motívumokat az érdekes elrendezésű üzlethelyiségbe. 

Barbara sajátmárkás ruhái (Barbro) szintén kaphatók az üzletben, mivel az Életillat - ahogy a neve kiegészítéseként is szerepel - magyar divattervezők boltja, kifejezettem hazai divattervezők és iparművészek  által tervezett ruhákat illetve kiegészítőket árul.

Ami az esetet még különlegesebbé teszi, hogy az üzlet Eger történelmi belvárosában található - ahol ilyen jellegű boltot még ezidáig senki nem nyitott - és ahol helyet kapnak a helyi tehetségek munkái is, mint pl. Rekenei Ferenc táskái és ruhái, valamint a Magdi Design üvegékszerei. 

Az bolt divattanácsadással, stílustanácsadással is foglalkozik.

eletillat_arculat_2.jpgeletillat_arculat_1.jpgeletillat_web_001.jpg01ok_k.jpgIMG_5170_k.jpg556725_373246989406228_993310324_n.jpgbolt_zs.jpg

Látogassátok meg az üzlet facebook-oldalát, ahol a tervezők inspiráló munkái láthatók, vagy ha Egerben jártok, menjetek be a boltba és vásároljatok!

Az Életillatban kapható márkák:  Artista, Barbro, Lengyel Zsuzsi, Korényi Mariann, NON+, Nativus, ENJEY, INNOÉ, Polonszky, Souffle, Laarka, Ille-Olla, MIMM, Blue Paprika, Matyódesign, Zsuzsihopp, Rozitiv, Julika Works, Sárközi Judit selyemfestő, Gubolyka, Argay Nóra, Soós Andrea, Simon Viktória, Visy Dóri, Kwandera, Faludy G, Pantomime, Vakondgyár.

A tervet megvalósította: Szikói Ernő Csaba, Shark Dekor

Fotók: Lakatos Gabriella, Sárközi Vince

Szólj hozzá!

Címkék: design divat piros arculat falfestés laszlozsuzsi fóris barbara

2012.08.15.
14:09

Írta: paintwall

Barbro műhely

Pár hónappal ezelőtt készült el Fóris Barbara "textilügyi-szakértőnk" stúdiója, erről adunk most képes beszámolót.

m˚terem01.jpg

A stúdió a volt csillebérci tábor területén található, igazi retro építőtábor hangulattal, betonlépcsővel, lambériával valamint minimum 40 darab fűtőtesttel kibélelve.

Az eredeti terv a „Matisse miatt” címet viseli, mivel az eredetileg magyar motívumból kiinduló grafikát elemeire bontva Matisse-t idéző formák születtek, így a színeket is erre hangolta a tervező.

matisse_miatt.jpegmatisse.jpeg

Saját textilműhelyének kialakításakor természetesen a saját márkájának - Barbro design - arculatához igyekeztünk alkalmazkodni. Egyes elemeket festettünk, pár motívum viszont textilként - fekete bársony - került fel a falra.

igy_keszul.jpgHPIM9405.JPG

A lépcső dekorálása régi tervünk volt. Sablont készítettünk ugyanennek a motívumnak a felszabdalásával, kimaszkoltuk, majd fehér betonspray-vel fújtuk meg.

lepcso2.jpg

Barbara itt tervezi ruháit, kiegészítőit valamint itt tartja "kreatív szabás-varrás tanfolyamát".

banner.JPG

Izgalmas feladat volt ilyen épületben dolgozni, megvalósítani ötleteinket egy kreatív közegben, mely remélhetőleg inspiráló azok számára, akik itt megfordulnak tervezni, alkotni, vásárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: textil varrás falfestés betonspray fóris barbara

2012.07.23.
12:10

Írta: paintwall

A falon túl: Horváth Mónika

A vattacukor frizurás hölgy  

 

(A falon túl című sorozatunkban bemutatjuk tervezőinket és Paintwallon kívüli munkásságukat.)

Ma bemutatásra kerülő tervezőnk Horváth Mónika illusztrátor, grafikus a Nyíregyházi Főiskola rajz-vizuális kommunikáció alkalmazott grafikai specializáció szakán végzett.

2007-ben indította blogját, ahol így mutatja be magát:

"Mesekönyv-illusztrátor vagyok, aki textilbabákat, Mankákat tervez és varr. A Mankák saját rajzok alapján születtek, magam varrom őket, nincsen közöttük két egyforma. Becézett kislánynevet adtam a figurának, így lett Manka, ami egyébként a Mária egyik beceneve, de lehetne akár az enyém is: Mónikáé."

01_sok_kicsi_horvath_monika.jpg

Azóta megjelent 5 könyve - Az erdő királya és más mesék, Vilma levese, Vilma ruhái (öltöztető füzet), Manka, és a Tündér Lalához is készített borítót. Számos helyen, könyvesboltokban, design vásárokon, interneten vásárolhatóak Mónika illusztrációi, képeslapjai, Manka figurái.

Manka 3 évvel ezelőtt született. Rajzocskából, festménykékből, skiccekből formálódott anyaggá, alakult a térben és azóta számtalan variációban és fazonban megjelent: létezik pizsamás, cirkuszos, szivárványos, mackófülű, viktoriánus angolkisasszonyos, Frida Kahlo ihletettségű, és még egy egypéldányos "batmankával" is találkoztam egyszer a Mankák facebook oldalán.

03_bat-manka_1.jpg02_manka.jpgfrancia_mankak.jpg

Aztán Manka két éve ismét papírra került, onnan a nyomdába, hogy könyv szülessen belőle "Kis képeskönyv Mankákról és egy vidám nyári napról.", amit Mónika írt és rajzolt. A történet második része éppen most születik.

Mónika fest, rajzol, varr, ragaszt, kötöz, fúr-farag elsősorban gyerekeknek, vagy felnőtt kajláknak.

Amikor a Paintwallról kezdtünk beszélni, volt már mögötte pár saját tervezésű, festésű gyerekszoba, mégis azt mondta, most itt az érdekli, hogy kicsit komolyabb, "felnőttesebb" témában, térben gondolkozhat.

monika_fal.jpg

A Paintwall oldalon így mutattuk be "A falfestésben az izgatja, ahogyan az elkészült felület megváltoztatja a teret, a textil kiegészítők színvilágára rímelő falfestés átszínezi a hangulatot."

A Paintwallnak készített tervei itt láthatóak.

Mostanában arról beszélgetünk, hogy készüljön gyerekszobás koncepció a hamarosan frissülő kollekciónknak, hadd találkozzanak az oldalunkra látogató mamák, gyerekek Mónika érzékenységével finom színeivel a gyerekszoba terveken is.

Nagyon várjuk!

További pár illusztráció, hangulat Mónikától:

erdo_kiralya_mozaik_kicsi.jpgtuja.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv gyerek illusztráció manka textil falfestés a falon túl horváth mónika

2012.07.17.
11:10

Írta: paintwall

Onnan tudod, hogy rendezvényszervező vagy...

Egy hete készült el legfrissebb munkánk, a Bo Event & Multeam Events Partnership irodája Budán. A rendezvényszervező csapat azzal keresett meg minket, hogy új székhelyüket varázsoljuk át, mégpedig egy korábbi irodai koncepciónk alapján, amibe beleszerettek.  Egy előzetes felmérést és jó pár egyeztetést követően átszabtuk a szóban forgó tervet. Kezdetnek a cég átküldte azokat a tárgyakat, hívószavakat és kifejezéseket, amik jellemzik a területet. Ezek alapján újabb rajzok születtek.  Ha már szóbeliség: egy egészen izgalmas kísérletbe fogtunk. A térélményt ezúttal szöveges üzenetekkel igyekeztünk tovább fokozni. Maguk a dolgozók öntötték szavakba hivatásuk lényegét. Ebből születek a következő mondatok:

Onnan tudod, hogy rendezvényszervező vagy...

...ha nem ülsz le, pedig van szabad hely és nem eszel, pedig ötfogásos vacsora van terítéken.

...ha cipőfűzőszorító-pöcök gyártóhoz is van kontaktod a telefonodban.

...hogy a stressz-oldó jóga alatt azon agyalsz, hogy miként érsz elsőnek az öltözőbe, hogy aztán elsőként hajthass ki a parkolóból.

...ha kelléklistát, játéklistát és forgatókönyvet írsz a 4 éves lányod 8 fős szülinapi bulijára.

...ha az autódban egyedül a vezető ülésben van hely.

bo01.JPG

A csapat tagjai a nagy közös munkaterükön kívül egy kis étkezőhelyiséget szerettek volna élőbbé tenni. Az eredetileg csak az üzenőfalnak szánt fekete táblafestékes felület azonban kicsit megváltozott a kezünk nyomán. Úgy éreztük kereknek a dolgot, ha a kinti grafika itt is visszaköszön - meglazítva az amúgy szögletes síkokat. Ismét a Dekorkommandó segítségével ügyködtünk, nem sajnálva a tértől a fóliát, miközben körülöttünk rendületlenül zajlott a munka.

bo07.JPGbo06.JPGbo05.JPGbo11.JPGbo15.JPGbo16.JPG bo18.JPGbo19.JPGbo20.JPG

Köszönjük a fotókat Glázer Attilának!

Szólj hozzá!

Címkék: zöld iroda matrica narancs fólia arculat rendezvényszervezés táblafesték laszlozsuzsi

2012.04.24.
13:19

Írta: paintwall

Magyar Design 2012

"Idén a Hungexponak az a remek ötlete támadt, hogy külön standon mutassa be a fiatal, magyar dizájnereket. Az ötlettel felkeresték Németh Gabriella lakberendezőt, aki a Design Terminál segítségével egy csokorba gyűjtötte a tervezőket, majd létrehozta a standot. A kiállítók között szerepelnek olyan ismert fiatal tervezők és csoportok, mint Szőke Gábor Miklós, Juhász Ádám, Juhos Lehel, a Hannabi, a Heonlab, a Tervhivatal, Szabó Dávid, a Pos1t1on és a SSilasi. De nem csak munkáikat tekinthetjük meg a kiállításon, hanem őket is, hiszen hétvégén előadást is tartanak az érdeklődőknek.
A MagyarDeign stand falát és egész arculatát a Paintwall jegyzi."

4szoba cikk szépen összefoglalta, köszönjük.

Köszönet Németh Gabriellának és az OTTHONDesign-nak, hogy részt vehettünk az eseményen valamint az Expo Dekor a segítségét!

Grafika: László Zsuzsi
Fotók: Glázer Attila

Szólj hozzá!

Címkék: grafika matrica hungexpo laszlozsuzsi magyardesign

2012.04.16.
13:59

Írta: paintwall

Pincér Akadémia - a nagy utazás

Minden egy hirdetéssel kezdődött:

"Keresem a legjobb, legkreatívabb, legexhibicionistább grafikust!
200 nm falfelület áll rendelkezésre, mely arra vár, hogy kiéld benne magad!
A téma: vendéglátás óceánjárón és külföldön! (bővebb infó: www.pincerakademia.hu)
Várok ötleteket, elképzeléseket, terveket! A legjobb megvalósíthatja a terveit, melyet filmre is veszünk! Használd ki a lehetőséget, legyen ez a legvagányabb referenciád!
Ha érdekel ide írj: adrienn.horvath@pincerakademia.hu"


7 különböző tér, funkció - 1 iskola: Pincér Akadémia
és a Paintwall
 
Így készült fotók a Pincér Akadémia facebook oldalán.

A videóval később jövünk!


Grafika: László Zsuzsi
Fotók: Glázar Attila


Köszönet a Dekorkommandónak a fóliáért!
 

Szólj hozzá!

2012.04.09.
11:22

Írta: paintwall

Naposholdas ovi

 

Minden a mesével kezdődött. A röpülős mesével...


Egy napsütötte délelőtt a Naposholdas óvodásokat és óvónéniket felkapta a szél, és repítette őket egyre feljebb és feljebb, az ártéri hatalmas fákon túl egészen a Duna fölé, de ők egy cseppet se ijedtek meg, inkább örültek a lebegésnek a szárnyalásnak a felhőknek és a madaraknak, úsztak és vonultak egymásba kapaszkodva szépen ott fenn a kékben, majdnem mint egy vadlúdcsapat, és talán még ma is repülnének, ha az óvónéniknek eszébe nem jut, hogy ideje lenne most már ezt lassan abbahagyni, mert a Naposholdas Anyák és Apák bizonyára szomorúak lesznek, ha nem találják fiaikat-lányaikat az óvodában, úgyhogy kész szerencse, hogy az óvónéni zsebében minden eshetőségre készen ott lapult a telefon, amin először a tűzoltókat, aztán a mentőket, aztán a parti őrség helikoptereseit tárcsázta, akik mind kivonultak, hogy segítsenek és tényleg, úgy is lett, mindenki beleadott apait-anyait és nagyon kalandosan és nagyon izgalmasan végül mind földet értek és persze haja szála se görbült senkinek sem, sőt hétszerte erősebbek lettek, mint annak előtte voltak.
De még egyáltalán nincsen itta-vége-fussel-véle...

Az addig csak a fejünkben létező mesét- csiribá és csiribú -  Zsuzsi odavarázsolta a falra, és - hiszitek vagy nem - lebegősebb, könnyedebb, „éteribb“ lett, mint amilyen a képzeletünkben volt. Na persze könnyű annak, akinek varázsecsetekkel teli a zsebe...
És szerencsére, mivel fehér falból volt elég, benépesült az óvodánk még ezer más mesebeli lénnyel, akikről most szőhetjük  a meséket rendre, míg a világ s még két nap...

Aki nem hiszi, járjon utána (bármikor jöhet)...

Rédli Éva, Naposholdas óvónéni

 


 

 

 

Nagy köszönet a sok segítségnek, lelkesedésnek, minden résztvevőnek. Hatalmas élmény volt, remélem, nektek is!


Készültek az ovisoknak felhő formájú párnácskák és falfvédő is, ezért sok puszi anyukámnak!


A festés 2012. március 15-18 között történt, én így ünnepeltem.László Zsuzsi,
kinek szülei 9 hónappal születése előtt ebben a házban éltek


Fotók: László Bandy

Gyerekszobák a Paintwall oldalán.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek mese óvoda festés felhő textil párna laszlozsuzsi naposholdas

2012.04.02.
21:52

Írta: paintwall

Babilon falai

Kivételesen megkértük megrendelőnket, írja meg az esettanulmányt a közös munkáról. Ezúton köszönjük Évának a visszaemlékezést!

FALFESTÉS A BABILONBAN – PAINTWALL

Hosszú fehér folyosók, jobbra-balra nyíló tantermek. Kissé kopott türkiz linóleum és hasonló színű ajtófélfák. Természetes fény, ahogy belépünk a folyosón, nincs, majd a forduló után, ahol 
a tanteremajtókon üveg is van, bejön kevés napfény.
Már próbáltuk a helyszínt növényekkel díszíteni, de előbb-utóbb kipusztultak. Bútorokkal nem tudjuk barátságosabbá tenni, mert ahhoz szűk a hely. A falakon elhelyezett színes plakátok, szóróanyag-állványok inkább szedett-vedetté tették a helyet, nem színessé. Falragaszok, hirdetmények, órarendek – bánatosan porosodtak a falakon.
Ekkor ajánlotta fel László Zsuzsi, hogy „berendezi a falakat‟,  képet fest az előtér falára – találjuk ki, hogy mit szeretnénk.
Ez nem volt nagyon nehéz: van egy színvilága a Babilon Nyelvstúdiónak, 

ami a honlapon és a reklámokban megjelenik, van egy több évtizede kitalált logó (a tudás fája), és adott az ajtófélfák és a padló színe. Az előtérben sorakozó fekete karosszékek is adottak. A szlogenünk: Babilon Nyelvstúdió – hogy megértsük egymást.
Abban mindnyájan egyetértettünk, hogy a 100 éves épület, aminek a 4. emeletén vagyunk, főleg mióta rendbehozták kívül, gyönyörű. 
A Madách tér felől a szögletes fasoron át pazar látványt nyújt. Legyen hát az épület a főmotívum.
Zsuzsi elkészítette a terveket. 

Már a látványterv nagyon „ütős” volt. Ahogy belépünk, szemben a recepció, mellette a rendezett hirdetőtábla, fölötte a feliat: Babilon Nyelvstúdió, mellette a tükör és a hatalmas kék sziluettszerű babilon-kék épület árnyképe + a szlogen.
A szemet tovább vonzza a folyosó végén lévő hatalmas logó, a tudás fája. Érdekes trükkel kicsit átalakítva, alul mintha egy lépcső lenne, és ebből a szögből csak a felét, kétharmadát láthatjuk. Így akármilyen nagy is, nem túl sok, és csak a folyosón befordulva látjuk meg a másik felét.

A jobb oldali falon sorakoznak a fekete székek, és föléjük majd két fekete szóbuborék kerül, amiket üzenőtáblaként lehet használni. Ugyanezen a falon egy hosszú, vízszintesen elhelyezett  kék fémcsík lesz a helye a mágnessel kitűzött tanárokról készült, színes fotóknak. A falat még elszórt magyar és idegen nyelvű köszönések díszítik. Ez is gondosan ki lett találva, mert a folyosón kifelé jövet először egy  „Szia”  köszön felénk. Ezek a szavak is a kétféle kékből állnak össze.

látványterv 1.


 Aztán mindnyájan véleményt mondtunk. A nagy kék felhő nem tetszett, és a ház előtti fa stílusát tekintve nem egészen illik a képbe.

Jó lenne valahol a képen egy-két nyelvtanuló – akikről nem derül ki nagyon a koruk és a stílusuk – hiszen ide minden korosztályból járnak, diákok, üzletemberek és kedvtelő seniorok is. Akkor az ő szóbuborékjukba kerülhetne bele a szlogen: „…hogy megértsük egymást.”
(Az alakok ötletét az adta, hogy a méret érzékelésére a terveken van egy álló szürke figura, ami nagyon megtetszett nekünk!)
Sehol nem szerepelt, hogy Babilon Nyelvstúdió – ennek feltétlen kell helyet találni. A logo nem elég.
Megszületett az új terv:

látványterv 2.

Ez osztatlan sikert aratott. Tehát kész volt a terv. Mikor, mennyi idő alatt, milyen költségek mellett készülhet el?
A falon lévő fehér fűrészporos tapéta elég piszkos volt, át kellett festenünk. Ahol a tapéta hibás volt, felhólyagosodott, ott 1-1 csíkot is ki kellett cserélni. Ezt a munka megkezdése előtt egy héttel megcsináltattuk. Ez az előkészítés mindössze 1 nap volt. Közben megrendeltük a festéket, az acélcsíkot és a fóliát. A sötétkékből 2 kg kellett, a türkizből csak nagyon kevés. A fekete táblafestékkel lefestett szóbuborék (üzenőfal) az eredeti terv szerint acél lett volna, hogy mágnesfalként is működhessen, de az nagyon drága. Így a lézervágott farostlemez mellett döntöttünk, amiből a két darab mindössze 6000 Ft-ba került. Ehhez csak fekete táblafesték kellett, hogy majd írni lehessen rá. Zsuzsi megrendelt mindent, nekünk csak el kellett hoznunk. A festékek (kétféle kék és táblafesték) összesen 12 000 Ft-ba kerültek. 
Zsuzsi a munkát vasárnap kezdte, hajnalig dolgozott, és hétfőn reggel folytatta. Délutánra már a feliratozással is készen volt. Közben zavartalanul folyt a tanítás. Mindenütt leterítette a padlót, sehol egy csepp festék.


Nem volt egyszerű a betűk felragasztása a fűrészporos tapétára, de rendben ment (a logó és az egyéb feliratok fóliái 8000 Ft-ba kerültek). Az épületsziluettet is át kellett többször festeni, annyira beszívta a festéket a tapéta.
Munka közben láttuk, hogy egységesíteni kell a feliratokat az ajtókon, a bejáraton és a liftnél is. Ezt Zsuzsi percek alatt felmérte, egy része már felkerült és a többi tábla is hamarosan megérkezik.


A látvány átütő sikert hozott! Teljesen egyedi, meglepő, dekoratív és funkcionális. A hallgatók is csodájára jártak! Azonnal birtokba vették a fekete táblákat, és oda írták üzeneteiket.
Jöhetett a fotózás, íme itt az eredmény:


Budapest, 2012. május 30.
 Babai Éva, Babilon Nyelvstúdió
 
 Fotók: Glázer Attila

Szólj hozzá!

Címkék: iroda kék babilon falfestés táblafesték laszlozsuzsi

2012.03.03.
10:09

Írta: paintwall

Lakástrend 2012 – Moree stand

A Pinxit Design Studio belsőépítészeivel közösen terveztük az idei (most vasárnapig megtekinthető) Lakástrend és Design kiállításra a Moree fénybútorainak standját, azaz mi a grafikát hoztuk, gyúrtuk, hangoltuk ösze a térrel.
Szuper volt együtt dolgozni a pinxites lányokkal, volt pár ötlet, amit eldobtunk, felszedtünk, meggyúrtunk, kisimítottunk, lepucoltunk és lett ez - a bútor és a cég arculatához idomuló, és a mi stílusunkat is kifejező vonalrajz. (grafika: László Zsuzsi)

A Moree saját terméke az a sokszínű LED-izzó, amelyet a grafikában is megjelenítettünk. A térbe került egyéb bútorokat, kiegészítőket a Blofield és a Möbelkunst adta.

A gyártásban a Dekorkommandó segített, a felragasztásban pedig Dani Gitta, akinek lélekjelenléte és szakértelme nagy-nagy segítség volt számunkra.

Köszönjük mindenkinek az együtt dolgozást, remek kaland volt!

És most jöjjenek a képek: Fotók: Glázer Attila

Szólj hozzá!

Címkék: matrica lakástrend laszlozsuzsi pinxit moree dekorkommando

2012.01.12.
10:36

Írta: paintwall

A kocka el van vetve

Elkészült a legújabb munkánk: egy magánlakás nappalijának falára készítettük ezt a talán zavarbaejtő térjátékot.

A kiindulási pont egy ikeás szőnyeg színes négyzetes mintázata volt, ebből választottunk ki két markáns színt. A lakás több pontján is visszatér a kockás motívum, így mi is maradtunk ennél a szigorúan geometrikus megoldásnál.

Az első terv így nézett ki:Ez a terv azonban némileg kudarcot vallott a vetítésnél, mert túl aprólékos lett, így nem jött ki az eredeti terv szerinti, egy pontból összeálló kép. Azt szerettük volna, hogy egy adott pontból négyzeteket lássunk, de mivel a minták túl messze helyezkedtek el egymástól, apróbb mozgástól már szétesett a látvány. Mindenesetre érdekes kísérlet volt.

Akkor dobtuk fel a nagy kockát pont a sarokba, mert ennél a méretnél, ebből a távolságból már felülkerekedtünk ezen a problémán.
 


3D-s emberünk elkészítette a vetületi képet, és kicselezve mindenféle technikai akadályokat (projektortávolság, torzítás, szög) felmértük az ábrát vonalzó segítségével.

Körbemaszkolva a rajzot már könnyedén ment a festés, a két direkt színből, amit előzőleg kód alapján kikevertettünk elkészültek a köztes árnyalatok is.


A mű selyemfényű, lemosható falfestékkel készült, és hogy egyenletes, homogén legyen, sajnos kétszer kellett lekenni (ezt már a kozmetikánál is örömmel tapasztaltuk).
 
Egy nap alatt készült el a festés, a fő hátráltató tényező a forgács-tapéta volt, tudom, sokan szeretik, hát mi nem! Végül sikerült meghúzni az egyenest a röcögős felületre.


A szemközti falon nagyobb flekkben köszön vissza a naracssárga (mi is féltünk, de nem lett túl erős, egy ajtót ölel körül a narancs – erről fénykép nem készült).

Mozgás közben izgalmas játék, a kocka átfordul, hol külső, hol belső lapját mutatva nekünk, a kis négyzetek pedig térben távolodni látszanak. Érdekes térélmény alakul ki ezáltal, úgy érződik, mintha a falak velünk vagy ellenünk mozdulnának, ki-ki döntse el, talán a fotókról is átjön.
 

Köszönjük a fotókat Glázer Attilának.

Grafika: László Zsuzsi

 

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: kocka fal festés maszkolás geometrikus laszlozsuzsi

2011.12.11.
22:42

Írta: paintwall

KARÁCSONYI JÁTÉK a PaintwallalKarácsonyi vagy állatos poháralátét-szettet nyerhetsz! 

(műanyagalapú, vízzel lemosható, gyerekbarát termék - 6 db alátét/szett)Hogyan?1. Like-old a PaintwallDesign facebook oldalát!

2. Oszd meg a játék lehetőségét az ismerőseiddel!

3. Írd meg kommentben, hogy te milyen színbe öltözteted karácsonykor a terítéked, és írd meg,
hogy karácsonyos vagy állatos alátét-szettet szeretnél-e!Sorsolás: december 18-án este 8 órakor(állatosról fotók itt)

Szólj hozzá!

Címkék: karacsony jatek poharalatet

2011.12.11.
22:27

Írta: paintwall

Vásári hírmondók

Vásári hírmondó 1.
Horváth Mónika, tervezőnk, azaz a Vattacukorhajú lány karácsonyi vásározik a wampon még két vasárnapon 11-én és 18-án. 
Karácsonyi ajándék-ügyben még a meskás boltjában is nézelődhet a Manka rajongó.
Innen mindenhova eltaláltok:
 http://vattacukorhajulany.blogspot.com/


Vásári hírmondó 2.
Fóris Barbara, tervezőnk, azaz barbrodesign december 10-11-én az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vásárán és magát megkettőzve 11-én és 18-án a wampon árulja porékáit.

Aki fázik kimozdulni, itt a meskán is vásárolhat: http://www.meska.hu/Shop/index/5658


Vásári hírmondó 3. 
László Zsuzsi, tervezőnk-szervezőnk, (azaz én) december 7-23 között az újpesti karácsonyi vásáron boldogítom az arra járókat saját tervezésű noteszekkel, poháralátétekkel, matricákkal és egyéb apróságokkal.
Itt nézelődhet a nagyérdemű: Vásári pittyputtyok

 

Most pedig megyek falat festeni!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony matrica manka vasar barbrodesign laszlozsuzsi

2011.10.03.
13:58

Írta: paintwall

Kozmetika-hangulat

Hogy kicsit eltereljük a kuncsaftok figyelmét a kezelés kellemetlenségeiről, igazi relax-zónát alakítottunk ki a kozmetikában. Az alacsonyan szálló "bimbó-bombázó" megjelenik mindkét helyiségben, ahogy a panorámaképen látszik is. A kézzel festett, egyedi grafikájú falminta visszaköszön a kozmetikus kisarculati anyagain (tervező: László Zsuzsi), illetve a grafikával azonos színben legyártott egyedi kis hangulatlámpákon. Készülnek még kézzel varott székpárnák (pótoljuk a fotókat), melyeken a minta rátéttel, a kontúrok láncöltéssel kerülnek a textilre. Névjegykártyával, ajándékkártyával és árlistával kiegészítve a 12. kerületben található kis kozmetika végre saját egyéniséggel büszkélkedhet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld festés textil arculat

2011.08.19.
08:57

Írta: paintwall

rádiózás

Ma este a Rádó Q 7-kor kezdődő Impresszó című műsorában beszélgetünk a Paintwallról.

Hallgassátok, ha épp ráértek!

Szólj hozzá!

Címkék: rádó impresszó

2011.08.02.
09:52

Írta: paintwall

Paint it black...

Kicsit nyaralunk most, tegye mindenki!

Közben hallgasson jó zenéket és fessen, ha teheti (mindenki küzdje le - legyen szíves - általános iskolás rajzórai gátlásait).
 

Fessetek
például feketére

vagy képet a képben

vagy csak rajzoljatok

Szólj hozzá!

Címkék: kép rajz nyár paint

2011.07.25.
21:01

Írta: paintwall

A falon túl: Varga László

Nyomulnak a figurák


A falon túl címmel ma elindítjuk sorozatunkat, amelyben tervezőinket és Paintwallon kívüli munkásságukat mutatjuk be.

Elsőként Varga László százhalombattai képzőművész kerül terítékre, azaz a munkái  - gumicsizmára, gördeszkára, vécéülőkére, babakocsi-vászonra álmodva.
Indult ez papírral, vászonnal, hagyományos anyagokkal (akril, akvarell), majd egyre inkább teret követeltek maguknak a formák.  Először installációkon - autóroncsokon vagy raklapokon - jelentek meg. Nem annyira dekorációs céllal, mint inkább a graffiti minden felületre rányomuló szemléletével megfogalmazott művészeti tárgyakként.
De a figurák megállíthatatlanok: nyomulnak mindenre, ami a művész keze ügyébe keveredik, legyen az akár használati eszköz vagy a mindennapi öltözködés része. Ha valaki annyira beleszeret a motívumokba, hogy többé el sem indulna nélkülük, akár a gumicsizmáján is viselheti a vidámságra hangoló színes figurákat.
A hangsúly a játékosságon, a nyitottságon van, az anyag, az eszköz már nem kérdés, így ezek a sajátos formák szabadon vonulhatnak át az életünkön.

A Paintwallnak készített tervei itt láthatóak.

Szólj hozzá!

Címkék: tárgyak graffiti babakocsi gumicsizma varga lászló a falon túl

2011.07.19.
09:14

Írta: paintwall

Felpakoltunk

anyagokból, készültek direkt nekünk minták, van öt féle minőségű, felületű tapétánk, rolóanyagunk, fóliáink, nyomható, vágható, aplikálható. Digitálisan nyomott textilek, szitázott anyagok.

Kipróbálgattuk a vastag-vékony, üres-teli, színes-monokróm nyomást. Működik.

Minden tapétás megrendelésnél készül egy csík próba, mert látnunk kell, hogy a kiválasztott anyag azzal a technikával a legszebb-e.

A fóliánál van egy minimum vastagság és nem bírja a túl részletes motívumokat. Az előző posztban van erre példa. Nem érdemes túl színes grafikában sem gondolkodni, mert körülményes a passzítás – akkor inkább megfestjük!

Ismerjétek meg közelebbről az anyagokat és a lehetőséget, ha paintwall-t szeretnétek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: matrica tapéta textil fólia

2011.07.10.
22:24

Írta: paintwall

A mi konyhánk

ilyen lett, poharas lett. Lila-fekete. A falon a kanna es társai matricák - a lila fényes, a fekete matt. Jó teszt volt ez a grafika arra - nekünk és a fóliának -, hogy lássuk, mi az a vékony rajz, ami bírja ezt a technikát.
Teritőnkre, párnáinkra szitázva kúszott fel az étkészlet. A párnák mind különböznek - elrendezésben, színkombinációban -, maradva a három alapszinnél. (Textil és matrica esetében nem kis feladat a közös nevező megtalálálsa - ami a színes anyagokat illeti.)

A poháralatét volt előbb (gombhoz a kabátot), ez egy naptár-funkcióval is rendelkező műanyag szett, mattfóliával, hogy bírja a strapát. A sarkuk lekerekitve, hogy senki ne sérüljön meg egy-egy fékevesztett teadélutánon.

 
Itt van ez a grafika kicsit más elrendezésben, egyéb ötletekkel: poharas


(fotók: Glázer Attila)
 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha matrica textil szita poharas

2011.07.02.
08:50

Írta: paintwall

Megnyomtuk a nagy piros gombot

az internetközpontban,
kihúztuk a dugót, felkapcsoltuk a villanyt… örülünk!

www.paintwall.hu

Végre elkezdjük, azaz folytatjuk veletek a közös gondolkozást, nemcsak falban, hanem térben, időben, különböző anyagokban.

Hamarosan olvashattok itt eddigi eseteinkről, láthattok képeket megvalósult munkáinkról, bemutatjuk magunkat részletesebben, szót ejtünk tapétákról, fóliákról, csempékről, mintákról, grafikákról, festészetről és még rengeteg kiegészítőről, melyek nagy része már megvalósult, és mégnagyobb része fejünkben hemzseg már jó ideje.

Tehát köszöntünk benneteket!

(Valamint köszöntök mindenkit, aki már régóta velünk készül, tervez, agyal, lelkesedik!)

Üdv!

Paintwall Zsuzsi


 (Tervezők: Fóris Barbara, Horváth Mónika, Krebsz Iván, László Bandy, László Zsuzsi, Lévai Dóra,
Varga László, Veres Gábor)

Szólj hozzá!

Címkék: dugó kezdjük villany